Сила и престиж в Peugeot SXC

Main April 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2765 views | no comments

Peugeot представи новата си идентичност чрез различни концепции: SR1, BB1, EX1 и HR1. По повод автосалона в Шанхай дизайнерите на марката се изразяват в една друга категория, все по-високо ценена на пазара в Китай, тази на кросоувъра.Дизайнът на SXC, наречен Cross Concept в Шанхай, е дело на международните екипи на Стил Peugeot, които работят в China Tech Center. Марката представя идеята си за силен и разпознаваем стил, който може да бъде адаптиран за различни силуети, както и за различните очаквания на пазара.
В предната си част SXC носи естетиката на Peugeot. „Плаващата“ решетка, която изглежда отделена от каросерията, се вписва хармонично в обема на тази част. Изящната форма на фаровете придава проницателност на погледа, а логото на марката стои гордо на своя „пиедестал“ върху предния капак. LED светлините са част от идентичността на модела и са негов отличителен знак през деня и нощта. Тази идентичност откриваме и в задната част, където светлините с форма на бумеранг допълват безупречната линия на каросерията.
Друг „high tech” елемент са аеродинамичните огледала, в които са монтирани камери за заден ход.
Един от приоритетите на Peugeot е да остане лидер в областта на екологията. Новият му прототип използва технологията Hybrid4. Тя включва двигател с вътрешно горене, задвижващ предните колела, и електрически двигател отзад, които осигуряват задвижване 4х4 и гарантират безопасност в екстремални условия. Освен това, системата предлага режим „нула емисии“ при ниска скорост, когато работи само електродвигателят.
Бензиновият двигател е 1,6 литра ТНР с мощност 218 к.с: съобразно стратегията downsizing, групата PSA използва най-модерни технологии, за да създаде двигатели с малък обем и високи технически и отлични екологични показатели.
Комбинацията с електрически двигател с мощност 95 к.с., позволява общ потенциал от 313 к.с. при смесен разход от едва 5,8 л/100 км и емисии на СО2 143 г/км.
Ефикасността на тази кинематика, заедно с всепризнатото ноу-хау на марката в областта на пътното поведение, позволяват на SXC да предложи истинско удоволствие от управлението и високо ниво на екологичност, обещание за едно неповторимо преживяване на водача.

 
Keywords:   bb1, china, hr1, peugeot
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...