Скандално - Audi краде от реклама на Chrysler с Еминем? +видео

Main June 3, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2325 views | no comments


Нов рекламен спот на Audi за модела А6 Avant 2012-а показва автомобилът обикалящ тъмните улици на немски град на фона на китара. Камерата хваща околната градска среда и се прехвърля върху елементи от колата.



Нищо лошо, ако не беше реакцията на мнозина, включително и на рапъра Еминем, които твърдят, че клипът е отмъкнал идеята си от вече нашумялата реклама на Chrysler Group "Imported from Detroit".



Компанията Eight Mile Style LLC, която се грижи за лицензионното използване на песните на рапъра е завела дело за възпиране и нарушени права срещу Audi в местния съд в Хамбург, въз основата на обвинение, че рекламата на немците използва без разрешение вариант на песента на Еминем "Lose Yourself", която е използвана и платена вече от Chrysler в рекламния му Super Bowl спот.

"Това е изключително шокиращо," - споделя Джоъл Мартин, мениджър на Eight Mile Style, - "вярваме, че Audi не само използват Lose Yourself без разрешение, но и че тяхната реклама е инспирирана от елементи на рекламната кампания на Chrysler."

Скандалната вече реклама беше показана за пръв път на 18-и май на пресконференция в Берлин, успоредно с дебюта на A6 Avant. та не е дистрибутирана в Щатите, но е качена в YouTube и има над 70 000 американски даунлойда.

От Audi съобщиха, че нямат намерение да предлагат колата в Щатите.

Говорителят на Chrysler Гуалберто Раниери съобщи с e-mail, че Chrysler са в течение на случая, но не са участници в делото заведено от Eight Mile Style. В същото време не пропусна да щипне конкуренцията: "Често някои си мислят, че определението авторски права е право да се копират материали на другите, включително и такива като създадените от марките на Chrysler Group, постигнали всепризнат световен успех".

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...