Скулптор се вдъхнови от Renault Twizy

Main October 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4945 views | no comments

Renault ще представи две скулптури, вдъхновени от градския електрически Twizy по време на Международното изложение на модерните изкуства FIAC 2011, което ще се състои в Париж от 20 до 23 октомври. Те са реализирани от артиста Жан-Люк Мулен. Body и Body versus Twizy са вдъхновени от „тялото", или по-скоро каросерията на автомобила и неговите екстравагантни форми.
Френският автомобилен производител Renault разполага с богата колекция от предмети на изкуството, които са над 300 на брой. „Twizy и Body са два обекта, получени по пътя на дълги размишления. И двата имат много обща форма и рискуват с иновациите.
Body се състои от дванадесет лица, прецизно превърнати в единадесет форми с произволни контури. Всяко от тях е разградено на трите основни цвята - червено, синьо и жълто. Изработена по подобен начин, скулптурата Body versus Twizy представлява шест повърхности, породени от пет изрезки с формата на Renault Twizy. Шестте лица са боядисани в черен мат, блестящо и опалесцентно.
След показването си във FIAC, тези две произведения ще гастролират по редица световни изложби в Ню Йорк, Мадрид, Мюнхен, Лондон и др.

 
Keywords:   fiac, renault
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...