Следващото Audi R8 ще бъде по-леко, по-мощно и по-агресивно

Main June 20, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5815 views | no comments

Появи се информация за следващото поколение Audi R8, което се очаква през 2015 г. Моделът ще споделя същите пропорции от сегашния вариант. Дизайнът ще е по-динамичен, с огромна радиаторна решетка, заобиколена от LED фарове. Очакват се по-агресивни въздушни заборници и заден двоен дифузьор, вдъхновен от състезателните серии в Льо Ман.
Кабината също ще претърпи подобрения, като дигитален инструментален клъстер, дигитално голедало за обратно виждане и модернизирана информационна система MMI.
Двигателните опции ще преминат през леки оптимизации, които ще увеличат мощността с около 25 к.с. Това означава, че 4,2-литровият V8 ще генерира 450 к.с., а 5,2-литровият V10 – 570 к.с. Агрегатите ще са снабдени със система старт/стоп и технология за деактивиране на цилиндрите, което ще редуцира разхода на гориво с повече от 10%.
Следващото Audi R8 ще приеме доста суперлеки компоненти, или пластмасови елементи, подсилени с въглеродни влакна, като панелите за екстериора и клетката против преобръщане. Пружините в окачването ще са от стъклено-полимерни влакна. Също така са налице кабронови спирачки, титаниева кормилна система и многокомпонентно шаси. Благодарение на тези промени новото Audi R8 ще тежи по-малко от 1500 кг.

 
Keywords:   Audi, Audi R8, mmi
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...