Словенци направиха конкурент на Veyron

Main March 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4285 views | no comments

Словенската компания Provoco представи първата си разработка на тема автомобилостроене – суперколата Shayton Equilibrium (на индиански диалект Shayton означава сокол). Макар че моделът прилича на нещо средно между Ferrari и Lamborghini, „соколът” е по-скоро конкурент на Bugatti Veyron, защото е с двигател с макс. мощност 1099 к.с. Автомобилът е изграден на базата на карбон-титаново шаси, върху което са монтирани панели от въглеродни влакна. От същите метали са изработени и ауспусите, и джантите. Някои елементи от окачването са направени от алуминий, а спирачните механизми разполагат с карбон-керамични дискове. Масата на автомобила е 1200 кг, а разпределението й между предния и задния мост съответно е 47:53.
Под капака е монтиран 12-цилиндров двигател, чийто обем не е уточнен, но макс. му мощност е 1099 к.с. Макс. въртящ момент е 930 Нм. Двигателят е куплиран със секвенциална предавателна кутия. По данните на производителите от 0 до 100 км/ч ускоряването 3,1 сек, а максималната скорост на сокола е 400 км/ч. Цената на суперколата е около 1 млн. евро. От Provoco се заканват да произвеждат само 20 бройки годишно.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...