Спортна тройка на Renault Clio

Main November 24, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 3070 views | no comments

Подразделението френската фирма Renault, специализирано върху разработката на състезателни автомобили, започна интензивни тестове на тройка "бюджетни" спортни версии, които ще бъдат разсекретени в края на месеца с активни демонстрации на автомобилите. Новите автомобили още нямат имена, а работната им кодировка засега е R3 Access, R3 Premium и R3 Maxi.
Clio - R3 Access в базов вариант има олекотено и усилено купе, а като опция за него се предвиждат окачване с амортисьори Bilstine и шестстепенна подредена предавателна кутия Sdev.
R3 Premium в стандартното си изпълнение има мощен предпазен ролкейдж, "агресивни" разпределители валове и състезателно окачване Ohlins с външни компенсаторни резервоари.
R3 Maxi ще има всички тези опции, но ще има още доста по-мощен спирачен механизъм и форсиран до 230 к.с. двигател.
Същината на упражнението е в това, че дори най-мощният вариант от тройката ще бъде около три пъти по-евтин от колкото подготвен по изискванията за клас Super 1600 автомобил. Това е много добър вариант за частни отбори, които не разполагат с големи състезателни бюджети и спонсори.

 
Keywords:   maxi, quot, renault
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...