Спрягат трима потенциални заместника на Пелата

Main April 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2420 views | no comments

Карлос Таварес, шеф на американското подразделение на Nissan Motor Co. е единият от тримата кандидати за поста на Патрик Пелата, все още човек номер 2 на борда на Renault. Другите потенциални кадри са Филип Клайн, изпълнителен вицепрезидент на отдел продуктово планиране и програми, и Доминик Торман, в момента главен финансист на компанията. Кой от тях ще стане дясна ръка на Карлос Гон, се пита френският вестник La Tribune. Според изданието името на новия шеф ще стане известно най-рано след края на април.
Таварес е португалец с 23-годишен стаж в Renault, където е преминал през редица водещи инженерни постове преди да се окаже в лагера на Nissan през 2004 г. и има най-големи шансове.
Припомняме, че оставката на Пелата бе приета в понеделник и той временно ще продължи да изпълнява задълженията си на главен оперативен директор, преди да се премести на пост в алианса Renault-Nissan.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...