Стефан Йохансон - пистов пилот и ... часовникар

Main September 7, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1981 views | no comments

Шведът Стефан Йохансон, бивш пилот на Ferrari от Формула 1 и победител от Le Mans, известен с "героичните" си изпълнения по пистите, продължава успешно състезателната си кариера, но доста хора не познават другата негова страст - часовниците. Страст да ги носи и ... произвежда, като за целта е основал и часовникарската си компания Stefan Johansson Vaxjo...

Пистовата му кариера е с дължина почти 30 години и Стефан е сред топ-пилотите на международния пистов спорт. Отбелязъл е сериозни успехи във Формула 1, Индикар, Льо Ман, печелил е два пъти 12-е часа на Себринг с Porsche и Ferrari, както и 24-е часа на Льо Ман с Porsche. Защитавал е цветовете на най-престижните марки - Ferrari, McLaren, Porsche, Mercedes, Toyota, Nissan, Mazda, Audi и Acura. Той все още се състезава активно в категорията прототипи Le Mans, както и в новата пистова серия Speedcar.

В кръга на интересите му освен бързите коли влизат още изкуството и дизайнът. Той често рисува сам и има няколко добре приети изложби. Стефан е автор на дизайна на всичките часовници на фирмата си Vaxjo, готви се да пусне на пазара и други неща за колекционери като парфюми, очила, багажни чанти и пътни аксесоари.

Последното му творение е хронометърът Mark VIII E 033 с диаметър 47 мм, изпълнен в матово черно, който, както и другите му часовници, е изпълен в лимитирана серия. Циферблатът е посветен на пистовите флагове на FIA, а механизмът е самонавиващ се 13 1/4 ETA Valjoux Caliber 7750, като има функция датник освен стандартните за хронометър отчитания за час, минута и секунда. Гърбът на часовника е прозрачен и се вижда задвижващия механизъм, поръчалият часовника може да име върху корпуса изписано името си. Каишката е от змийска кожа в оранжево, червено или синьо, като има и допълнителна черна гумена.

Часовникът е изпълнен в лимитирана серия от 250 броя, всеки от които струва $US 9500.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...