С токчета зад волана - може!

Main June 21, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 555 views | no comments

Британска компания Sheilas' Wheels разработи специална дамска обувка на висок ток за шофьорките - "шофьорското токче на Шейла" /Sheila Driving Heel/. Изделието, естествено е с хитринка - мигновенно се трансформира от изящна обувка на висок ток в ниска спортна обувка, много удобна за каране на кола.
Токът лесно и бързо се прибира в специална "пазва" в подметката, като същевременно се променя и профилът на стъпване. В "авто"-положението обувките са плоски с хубав "грайфер", а в лукс-варианта са наистина стилна дамска обувка.
Интересното в случая е че Sheilas' Wheels не е компания конкурент на Bata или Adidas, а е специализирана застрахователна компания, създадена специално за жените—шофьорки. В сферата на интересите й освен основния бизнес - застраховането, влиза още и разработката на всякакви дамски автомобилни аксесоари. Преди известно време интерес предизвикаха две други предложения - "приятелят на Шейла" - надуваем мъжки манекен, който да стряска нахалниците и специално съобразен с анатомичното устройство на дамския гръден предпозен колан.
Създаването на обувката съвсем не е рекламен трик - изследване показва, че 10% от шофьорките признават, че са попадали в авария или са имали проблеми при управлението, когато са карали на висок ток. Независимо от това 80% от тях не сменят красивите си обувки за не толкова прекрасните шофьорски, когато сядат зад волана, предпочитайки стилът пред безопасността. Едва 17% от шофьорките държат в колите си драйвърски обувки, а други 18% предпочитат да карат колите си боси.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...