Тестват нови бронетранспортьори за руската армия

Main November 23, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9655 views | no comments

Готвят две нови бронирани машини за руската армия - СПМ-3 „Медведь“ (мечка) и ВПК-3927 „Волк“ (вълк). Държавните тестове на първата от тях приключват през февурари следващата година, а тези на втората започват от втората половина на 2013-а. Сухопътните войски проявяват интерес най-вече към „вълка“.
„Волк“ е с двигател ЯМЗ-534, развиващ при необходимост 300 к.с., макс. му скорост е 120 км/ч, като бронетранспортьорът събира до 18 човека. Клиренсът му е променлив и варира между 250 и 550 мм.
„Медведь“ вече е тестван в условия на 45-градусова жега и във високопланински райони. Тестван е в Кавказ и в астраханските степи и е изминал общо 25 000 км. Проверени са и гумите и антибалистичната защита. Предстоят тестове при ниски температури и трудно проходими терени.
„Мечката“ е разработена по поръчката на вътрешните войски.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...