Тинейджърите в САЩ предпочитат смартфоните пред колите

Main March 18, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5110 views | no comments

Винаги сме отбелязвали, не без нотка на съжаление, че в едно недалечно бъдеще ще ремонтираме автомобилите си не при омазан с масло механик, облечен в неизменния син гащеризон, а при асоциален компютърен гений с дебели очила и неясен говор. Това време явно наближава, защото повечето американски тинейджъри (а повече от очевидно и не само те) са по-запалени по смартфоните, компютрите и други електронни устройства, отколкото по колите, сочи статистиката. Какво им остава тогава на производителите, освен да яхнат тази вълна, защото днешните пубери са утрешните купувачи и консуматори? Много по-малко 16-годишни в САЩ днес вземат шофьорска книжка днес отколкото преди 30 години. Причината? Ами не им се налага да изминават огромни разстояния, за да общуват с връстниците си, тъй като могат да сторят това с помощта на смарт устройствата.
Пред тридесет години близо половината от 16-годишните са имали шофьорска книжка. От 2010 г. насам нещата са се променили и шофиращите тинейджъри на тази възраст в САЩ вече са около 28%, сочи изследване на Мичиганския университет. През 1983 г. 69% от 17-годишните са имали книжка, а през 2010 г. - 46%. Процентът пада и при 18-годишните – от 80% през 1983 г. на 61% през 2010 г. Това неминуемо се отразява и на продажбите на автомобили.
Освен първата причина, която посочихме, че интернет дава възможност да общуваш с връстниците си буквално без да ставаш от леглото си, другата е, че изискванията спрямо шофьорите и курсовете са се повишили, има и повече ограничения. Днес в САЩ младежите под 18 трябва да навъртят над 50 часа кормуване с възрастен над 25 години до тях преди да се явят на изпита, а след като вземат книжка, те нямат право да возят свои връстници без компанията на възрастен придружител, както и да шофират от 23,00 ч. до 5,00 ч.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...