Триколесната Toyota влиза в серия

Main October 14, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10745 views | no comments

Представеният тази пролет в Женева миниатюрен електрически автомобил Toyota i-Road EV може и да изглеждаше прекалено футуристичен, но японците обявиха, че той влиза в серийно производство. Засега се говори за ограничена серия, която няма да се продава свободно.
Триколесният модел заема на пътя по-малко място от скутер, събира двама души един зад друг (както е при серийния Twizy на Renault, който вероятно сте виждали дори и по софийските улици) и развива средна скорост 30 км/ч. С едно зареждане на акумулатора изминава 50 км.
Японската конструкция обаче е доста по- различна от тази на френския конкурент. Да речем, Toyota i-Road EV се накланя при завоите почти като скутер, което я прави доста по-маневрена. Освен това автомобилът сравнително бързо преминава завоите, въпреки че моделът е с тесни гуми, които не осигуряват голямо сцепление с пътя.
Първата партида от Toyota i-Road EV влиза в експлоатация в рамките на експертименталната транспортна система Ha:Mo, според която жителите на мегаполисите могат да вземат автомобила за пътувания на кратки разстояния, а след това транспортното средство се предоставя на друг човек.

 
Keywords:   toyota
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...