Три електромобила Peugeot iOn тръгват по софийските улици

Main April 5, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2320 views | no comments

Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма и Стоян Желев, изпълнителен директор на „София Франс Ауто“, връчиха ключовете на първите три Peugeot iOn в България днес на официална церемония в столицата. Трите зелени компании са Argent, Societe Generale Експресбанк и GLOBUL. Събитието беше организирано със съдействието на Българска Асоциация Електрически Превозни Средства.

100% електрическият iOn съчетава забележително съотношение между вътреши и външни размери, отлична маневреност, високо ниво на сигурност с комфорт и богато оборудване. Към тези качества трябва да добавим предимствата на електрическата енергия, невероятна безшумност, липсата на вредни емисии и лекота, с която iOn се управлява.

Пълното зареждане на батерията се извършва за 6 часа в стандартен контакт от домашна електрическа мрежа, а бързото презареждане до 50% за 15 мин. и до 80% за 30 мин. става чрез специално зарядно устройство. Предвид това, че в града и по периферните му пътища, колата е спряла през 90% от времето, времето за презареждане на iOn отговаря напълно на потребностите на автомобилите. Всички iOn разполагат с богато серийно оборудване: алуминиеви джанти, сервоволан, светлини за мъгла, автоматично включване на светлините, дневни светлини, централно заключване с дистанционно управление, борд компютър, климатик, радио CD съвместимо с MP3 и Bluetooth – с USB порт, електрически предни и задни стъкла и регулиране седалката на шофьора.

Видео


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...