Уникален конкурс за ретро автомобили – елегантност и стил в сърцето на София

Main May 8, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1840 views | no comments

Елитният автомобилен клуб Royal Classic Car Club – София организира своя пореден и вече традиционен Concourse d’Elegance 2009 – фестивалът на ретро автомобилите в България. На 16 Май, събота, в 12:00 ч. хотел Хилтън ще отвори врати за ценителите на автомобилното изящество на миналия век.



Подготовката на ексклузивното събитие тече с пълна сила и наближаващото изложение зарежда любителите на автомобилизма с ентусиазъм и нескрито любопитство. След миналогодишния успех на конкурса летвата е поставена изключително високо и предизвикателството е огромно. В характерния за събитие от този ранг стил, организаторите обещават по-голямо разнообразие, повече ексклузивни модели и подготвят редица допълнителни събития, много изненади и истинска феерия от цветове и вкусове за специалните гости на събитието.



Тази година ще бъдат изложени повече от 50 класически автомобили. Те ще бъдат разделени по класове в зависимост от годината на производство. Традиционно присъстващ е и класът "La Novelle Elegance" за супер-луксозни съвременни автомобили. За участие в конкурса са поканени 10 коли в този задължителен за всеки конкурс клас.



Селекцията за конкурса е изготвена изключително прецизно, като всеки автомобил получава индивидуална покана, която се издава само при условие, че возилото отговаря на всички международни стандарти. Критериите са много високи, тъй като броят на участниците е строго определен. От огромно значение е ексклузивността на автомобила и нивото на реставрация. Този подход и внимателната селекция гарантират високото ниво на конкурса и позиционирането му сред останалите качествени събития в световен мащаб. – обясняват организаторите. Сред участниците тази готина отново е и Националната Служба за Охрана, с уникалния Мерцедес Пулман Ландаулет и още 4 съветски луксозни автомобила, както и много участници от Гърция, Македония, Англия и др.



От огромно значение за провеждането на конкурса е и отличното сътрудничество на всички поканени за участие клубове за ретро автомобили на Балканите, както и международното жури, което включва членове от всяка от участващите страни. Мероприятието ще се състои съгласно правилата на FIVA и FIA относно класовете и системата за оценяване, а за модния кокурс и модерните спортни коли, ще има отделна система за оценяване и специални призове. Royal Classic Car Club - София ще има възможността да приветства най-красивите автомобили на Балканите, предоставяйки на публиката уникалния шанс да се докоснат до едни от най-редките модели рядко срещани по улиците на столицата.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...