Уникалният Pink Panther Car е обявен за продан

Main August 31, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6200 views | no comments

На 4 септември стартира аукционът за един впечатляващ автомобил, герой от анимационния сериал „Розовата пантера“. Pantheremobile е създаден специално за телевизионната поредица The Pink Panther Show с продуцент NBC и излъчвана от 1969 до 1976 г.
Напълно автентичен със знаменита си каросерия с 42-годишна история, автомобилът се нуждае от известна реставрация, както заявява самият продавач на униката. Моторът V5 е извън употреба, а колата и до днес не е хомологирана за обществените пътища. Навремето той е проектиран от специалиста в жанра Джей Орберг, конструктор на автомобили за киното и телевизията. На него дължим колата DeLorean от „Завръщане в бъдещето“, Батмобилите в епизодите от 1966 и 1989 с авантюрите в него, Ford Gran Torino от „Starsky и Hutch“, или пък популярния K.I.T.T. от сериала K2000.
Pink Panther Car смени собственика си през 2007 г. срещу 99 500 евро. Според актуалната му оценка е между 50 000 и 100 000 британски лири (между 56 000 и 113 000 евро). Аукционът ще стартира чрез интернет на 4 септември и ще приключи на 14 oктомври.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...