Управници ще тестват електромобили в сърцето на София

Main February 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2594 views | no comments

София е домакин на международната конференция Електромобилите – предизвикателства на новата мобилност. Форумът се провежда под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов. Организатор е министерството на икономиката, енергетиката и туризма с подкрепата на Столична община и Българската асоциация на електрически превозни средства.
По време на конференцията водещи експерти в електромобилостроенето и зареждащата инфраструктура ще представят най-новите постижения в индустрията.
В продължение на два дни ще текат и дискусии за техническите параметри на този иновативен тип коли.
Специално за форума е организирано изложение на електромобили с тест драйв. Представители на Speed-Press и други медии още вчера изпробваха възможностите на 100-процентово електрическите Peugeot i-ON и Citroen C-Zero. Утре зад волана на екологичните коли на бъдещето ще седнат премиерът Борисов, еврокомисарят Таяни и министърът на икономиката и туризма Трайчо Трайков. Желаещите да тестват изложените модели също ще могат да го направят при свободна регистрация в рамките на двудневната конференция.
Индустриалният клъстер Електромобили (ИКЕМ) демонстрира лекотоварния до 1 т Пони, оригинална разработка на ДиВен, Лом, която дори е в производство. Електромобилът е подходящ за градското комунално стопанство. Другият от това представяне е лекотоварната конверсия на ВТУ Тодор Каблешков Renault Kangoo, който е със слънчев панел. ИКЕМ представя и конверсия Fiat Punto с електродвигател от Костов Моторс и батерии от Монбат.
В рамките на форума на българска земя за първи път стъпват иновативните модели на световни автомобилни производители, сред които технологичните близнаци Mitsubishi i-MiEV, Peugeot iON и Citroen C-ZERO.
Между 1,50 и 2,0 евро е експлоатационният разход на 100-процентово електрическия Peugeot i-ON. С едно зареждане той изминава 150 км в стандартен европейски цикъл на движение. Компанията започва и продажбите на велосипед с електромотор, разработен в сътрудничество с Ultra Motor. Хибридният модел е с литево-йонна батерия и пробег до 70 км.
В рамките на форума е изложен и новият Mercedes-Benc A-Class E-Cell, изцяло задвижван от електрически мотор, който черпи енергия от две вградени литиево-йонни батерии и регенерира енергия при спиране.
Renault Kangoo Express Z.E. също се задвижва без шум и вредни емисии. За жалост за него няма възможност за тест-драйв.
В рамките на конференцията е представен и двуместният китайски Green Bo, произвеждан в България, който развива макс. скорост 60 км/ч.

 
Keywords:   citroen c, peugeot, speed press
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...