Участието на Пламен Кралев в Льо Ман увековечено в историята

Main March 30, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2130 views | no comments

Компанията - специалист в изработката на автомобилни модели, Autoart пресъздаде колата на българския пилот Пламен Кралев - Porsche 911 RSR GT2, от “24 часа на Льо Ман 2009” в мащаб 1:18. Дизайнът на автомобила е изключително разпознаваем и безспорно обявен за най-отличителен в класа си, поради което Autoart заложи да произведе именно него. Теглото е 2 кг, а изпълнението много реалистично, с роубари, роукейжд, пожарогасител, двигател, резервоар и др. Специално за Пламен Кралев са предоставени две бройки от ценния автомодел. Серията е лимитирана в едва 2000 бройки и всеки един модел носи уникален номер.
През 2009 г. пилотът Пламен Кралев се превърна в първия българин, стартирал в престижното 24-часово състезание в Льо Ман. Родният ас участва в категорията LM GT2 с кола Porsche 911 RSR със състезателен номер 75. Това бе единствената кола на германския производител в клас GT2, която успя да финишира в тежката надпревара.
Съотборници на Кралев в екипа на Endurance бяха Дарил О’Янг, най-добрият азиатски GT пилот, който сега участва в WTCC, и Филип Ено, който е от автомобилна фамилия с баща, участник в „24-те часа”, и чичо, пилот от Формула 1 за отборите на Ligier, Brabham и Renault.
Porsche 911 RSR e състезателна версия на атмосферния и олекотен модел 911 GT3 RS, който е най-високият клас състезателен автомобил на компанията за пистовите състезания в Европа и света. Моделът е изцяло нов за 2009 г., с модифициран дизайн на предната част, който подобрява сцеплението на предната ос. Двигателят е 3,6-литров 6-цилиндров боксер, с 445 к.с. при 8250 об./мин и максимален въртящ момент от 405 Нм при 7200 об/мин. Предавателната кутия е 6-степенна секвенциална. Окачването е McPherson отпред и многоточково отзад, в конфигурация, специално разработена от Porsche. Масата на автомобила е 1100 кг в хомологация за състезанията на FIA и 1115 кг в хомологация от ACO за състезанията “24 часа на Льо Ман” и сериите Льо Ман.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...