Фаворитите на „24 часа на Льо Ман“

Main June 12, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6450 views | no comments

На 14 юни стартира „24 часа на Льо Ман“. Надпреварата, която се провежда за 82-ри път в историята, е класика сред автомобилните състезания – като рали „Монте Карло“ и „Гран при на Монако“. В продължение на цяло денонощие болидите и техните пилоти ще дават най-доброто от себе си на Circuit de la Sarthe във Франция. Кой ли ще се изкачи на върха? Audi, Toyota или завърналият се след дълго отсъствие отбор на Porsche?
НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ АВТОМОБИЛИ В ИСТОРИЯТА НА „24 ЧАСА НА ЛЬО МАН“ Toyota TS040 Hybrid – един от главните претенденти за спечелване на „24-те часа“. Хибридната ракета развива до 1000 конски сили. Пилотите на Toyota: Антъни Дейвидсън, Никола Лапиер, Себастиан Буеми. Те ще пилотират колата с номер 7. Тази с номер 8 ще бъде управлявана от Алекс Вурц, Стефан Саразен и Казуки Накаяма. Не е за подценяване: от 2000 г. насам Audi печели 12 победи на „24 часа на Льо Ман“. С последната еволюция на R18 e-tron quattro oт Инголщат са се устремили към следващата.Защитаващият титлата Том Кристенсен и Лоуик Дювал спечелиха на Льо Ман през 2013 г. и искат да се качат най-високо на подиума и през 2014-а. Тази година техен партньор ще бъде Лукас ди Граси. След 16 години отново в Льо Ман: с 919 Hybrid Porsche иска да се върне към славните времена. Отборът от Цуфенхаузен може да се похвали с 16 победи в миналото. Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър се завръща на Льо Ман и е една от звездите тази година. Той ще кара заедно с Тимо Бернхард (в средата) и Брендън Хартли. Единственият частен автомобил в големия клас LMP1: Rebellion R-One е задвижван от 3,4-литров мотор на Toyota, разположен отзад. За разлика от болидите на заводския отбор, той няма хибридна система. Още един бивш пилот от Формула 1 – Ник Хайдфелд, ще кара тази година. Той ще си партнира с Никола Прост (вдясно), син на Алън Прост, и Матиас Беке. Oreca-Nissan на отбора на 9-кратния световен рали шампион Себастиан Льоб ще стартира в клас LMP2. Готов за битката: Рене Раст е един от пилотите на болида на Льоб. Дебютиращият на Льо Ман Раст е единственият германец в клас LMP2. Прекрасен нов автомобил: за Ligier JS P2 Льо Ман ще бъде първо състезание. Това е единственият закрит автомобил в клас LMP2. Porsche за клас GT: 911 RSR излиза на трасето, за да повтори победата си от 2013 г. На предварителните тестове преди две седмици машината даде най-добро време.Голяма сила в GT: Ferrari 458 Italia няма да остави конкурентите си спокойни тази година. По италианския суперспортист малко преди състезанието бяха направени аеродинамични подобрения.Опонент от Острова: английският производител Aston Martin тази година отново ще участва с Vantage V8 (вдясно). Един от пилотите е германецът Стефан Мюке.

Жълт звяр: Corvette C7.R е един от тазгодишните дебютанти, за него това е първо състезание извън Северна Америка. Има шанс за победа в клас GT. Електрически болид: ZEOD RC, на който Nissan ще заложи тази година, няма да има пряк конкурент. Целта на японците е да „завъртят“ една обиколка изцяло на ток. За останалите ще помага 1,5-литров 3-цилиндров турбомотор.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...