Фактите за Agera S

Main June 17, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9600 views | no comments

Шведският производител на суперавтомобили Koenigsegg наскоро представи поредната вариация на тема Agera, но този път с индекс S. Моделът е нещо средно между класическата версия и върховата Agera R, и като всички представители на марката е типичен роудстър, което означава, че покривът му може да бъде свален при необходимост.
Agera S бе представена в много интимна обстановка в края на 2012 г. и обявената за нея информация бе повече от оскъдна.
Автомобилът е създаден специално за пазари, където горивото E85 (бензин с биоетанол) не се предлага, като повечето поръчки идват от Азия. Реално Agera S разполага с всички качества на Agera R, с изключение на гъвкавото отношение към горивото (възможност да работи както на бензин, така и на смес от бензин и биоетанол). Обикновената бензинова помпа е пригодена за по-ниско октаново число, отколкото тази за E85, така че макс. мощност на „еската“ е 1016 к.с. на фона на 1140-те „коня“ на R.
Ускоряването от място до 100 км/ч отнема 2,9 сек, а натоварването е до 1,6 g. Макс. скорост е малко над 402 км/ч.
Както при всички останали представители на серията Agera, и този е с 5,0-литров битурбо V8, задвижващ задните колела през 7-степенна предавателна кутия с два съединителя и електронен диференциал. Той е средно разположен. Автомобилът е изграден върху карбонов монокок.
Предлагат Agera S с ляв или десен волан и в случай че се чудите откъде идва името, то е от гръцката дума „Ageratos“, която означава „без възраст“.

 
Keywords:   agera, e85, koenigsegg
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...