Фетел първи, Хамилтън втори и Виталий Петров трети в Гран при на Австралия

Main March 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2030 views | no comments

Световният шампион Себастиан Фетел бе особено щастлив след победата си в Гран при на Австралия. Немецът успя да финишира за първи път в кариерата си в надпреварата, след като до момента технически проблеми проваляха състезанията му.
Пилотът на McLaren Луис Хамилтън записа чудесно второ място и с това изтри напълно лошите спомени от зимната подготовка на британците.
Пилотът на Renault Виталий Петров стана първият руснак в историята на Формула 1, качил се на подиума, след като зае почетното трето място.
След финала на Гран при на Австралия стана ясно, че болидите на Sauber са дисквалифицирани от състезанието. При техническата проверка на FIA се оказа, че някои от компонентите на задното крило на колата са по-големи от допустимото и са в нарушение на точки 3.10.1 и 3.10.2 от правилата за сезон 2011. Така Камуи Кобаяши и Серхио Перез не взеха точки, а с по две места напред минават Фелипе Маса, Себастиен Буеми, Адриан Сутил и Пол ди Реста.
Лош беше стартът на сезона и за отбора на Mercedes, след като Михаел Шумахер и Нико Розберг отпаднаха след състезателни инциденти. По този начин „сребърните стрели" останаха.
„Стартирах по най-добрия начин и се опитах да натрупам преднина в началото. Гумите започнаха да се разпадат постепенно и трябваше да се откъсна напред. Това и направих и до края на състезанието нямах никаква представа какво се случва зад мен. Доволен съм от новите гуми, представиха се добре и шасито добре се сработи с тях", заяви победителят Фетел след края на състезанието.

 
Keywords:   fia, formula 1, mercedes, renault, sauber
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...