Фетел ще играе важна роля в развитието на новите модели Infiniti

Main March 28, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5090 views | no comments

Infiniti оповести в първия ден на международния автомобилен салон в Ню Йорк, че Себастиан Фетел, пилот на Infiniti Red Bull Racing и 3-кратен световен шампион, е назначен за директор експлоатационни качества в премиум автомобилния бранд.
Настоящото съобщение усилва и задълбочава връзката на Фетел с Infiniti, която стартира формално през 2011. От тогава Фетел играе ключова роля в развитието на гамата – първо с ексклузивния Infiniti FX Vettel Edition и наскоро с изцяло новия Infiniti Q50.
По време на съобщаването на новината Йохан де Нисшен, президент на Infiniti, заяви: “Талантът на Себастиан и уменията му зад волана за безспорни. Ролята му в развитието на автомобили Infiniti вече се доказа като безценна. Колко други автомобилни брандове могат да се похвалят, че автомобилите им се развиват от трикратен световен шампион? Както партньорството ни с Infiniti Red Bull Racing продължава да се задълбочава, така ще се засилва и връзката ни със Себастиан, който ще играе ключова роля в развитието на бъдещата ни гама автомобили, уверявайки се, че Infiniti означава емоция и експлоатационни качества – бранд, който предизвиква статуквото.”
Фетел заемаше основна роля в създаването на новото Infiniti Q50 от началните етапи на развитие. Пилотът отдели време заедно с инженерите на Infiniti в Япония, осигурявайки им динамика от световна класа и обратна връзка за управлението. Заедно с тестовия и резервен пилот на Infiniti Red Bull Racing - Себастиен Буеми, участва в първоначалните тестове на известното трасе в Германия „Нюрбургринг”. Също така Фетел участва в предсезонната подготовка на испанската писта „Каталуния” в началото на март.Като основен и автомобилен партньор на Infiniti Red Bull Racing от началото на сезон 2013 във Формула 1, Infiniti разшири техническото си сътрудничество с отбора. Съобщаването на новината за длъжността на Фетел означава, че пилотът ще бъде ангажиран в развитието на повече бъдещи автомобили Infiniti.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...