Формула 2 потвърди Пламен Кралев за сезон 2011

Main March 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2503 views | no comments

Българският пилот и посланик в света на моторните спортове Пламен Кралев бе потвърден официално за участие за сезон 2011 на Формула 2. Родният ас е десетото име, което намира място в престижни списък.
Кралев участва във Формула 2 и през 2010 г., а в “Монца” записа първата си точка и 10-о място, стартирайки от 17-а позиция. Преди това българинът се състезава в GP2 Asia, но признава, че възроденият от FIA шампионат преди две години е най-добрият избор за него.
“Много съм развълнуван от участието ми във Формула 2 тази година и възможността да развия способностите си, да стана по-конкурентен. Желанието ми да остана в шампионата е продиктувано от факта, че той ми дава най-добра платформа да усъвършенствам уменията си, особено сега, когато научих много за едноместните болиди и състезания.
Основната ми цел за 2011 г. е да продължа да се развивам като пилот и да подобрявам резултатите си. Според мен F2 е идеална среда за пилотите да се състезават на невероятно високо и престижно ниво на разумна цена. 2010 бе дебютният ми сезон и се надявам през 2011 г. да следвам скоростта на останалите коли!”
Джонатън Палмър, изпълнителен директор на Формула 2, също приветства българина: “Радвам се, че Пламен Кралев ще бъде отново с нас. Той е 10-ят пилот, който обявяваме, и от 9-а различна националност! Мотивацията и позитивизмът на Пламен бяха много очевидни през 2010 г. и участието му при нас ще продължи да повишава интереса към моторните спортове в неговата родина България. F2 осигурява на Пламен перфектната среда за увеличаване на уменията му в серия с напълно еднакво ниво на екипировка. С интерес ще следя развитието му.”

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...