ХV-то класик рали „Обиколка на Варна”

Main December 5, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10420 views | no comments

На 07 декември стартира четвъртият кръг на ХV класик рали „Обиколка на Варна”, организирано от Нептун моторспорт със съдействието на Авто-мото ретро клуб – Варна, и АСК СБА – Варна. Състезанието е с дължина 87,7 км, съдържа 8-часови контроли, 2 етапа точна езда и 4 етапа слалом (майсторско управление). Ралито ще стартира от Варна, след което минава през Белослав и Девня и финишира отново във Варна, като обикаля Варненското езеро. Подадени са 18 заявки за участие, като в деня на ралито най-вероятно ще се увеличат.
Най-старият автомобил е Opel Olimpia от 1961 г. на Атанас Маринов от Варна. Класирането ще се извърши съобразно постигнатите резултати от часовите контроли и етапите точна езда. Първият в това класиране ще бъде обявен за победител в ралито. Освен генерално класиране, ще се извърши и класиране по класове според годината на производство:- янгтаймери- до 1983 г.- до 1970 г.- до 1960 г.Отделно класиране ще се извърши от етапите за „Слалом”, което ще е общо за всички. Регламентът на ралито е съставен съобразно правилниците на FIA и FIVA за Historic rigulariti rallyes. ПРОГРАМА8.30 – Пристигане и подреждане на автомобилите;9.00 – Техническа конференция;9.30 – Технически преглед на автомобилите;10.30 – Обявяване на окончателен стартов списък;10.45 – Официално откриване на ралито;11.01 – Старт на първия автомобил;15.45 – Финал на първия автомобил;17.00 – Награждаване.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...