Честит 20-и рожден ден на Toyota Supra!

Main August 28, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6605 views | no comments

Toyota Supra навърши 20 години. Моделът дебютира на автомобилното изложение в Чикаго през 1993 г. Колата се възприема като истински спортист и по-важно, като достоен съперник на по-скъпите конкуренти като Porsche 911 Turbo.
Базовият модел на Supra се задвижва от 3-литров 6-цилиндров редови агрегат с 220 к.с., докато най-мощният вариант добавя два турбо компресора, благодарение на които максималната мощност достига 326 к.с.
Колата се утвърждава като чистокръвен спортист чрез участието си в редица състезания, като шведския планински шампионат, 24 часа на Льо Ман, Пайкс Пийк и японския GT шампионат.
Въпреки че моделът се превръща в култ, спадът в продажбите води до спиране на предлагането във Великобритания през 1996 г. и в САЩ през 1998 г. Моделът се произвежда в Япония до 2002 г., след което е закрит. Въпреки всичко, за целия период Toyota продава общо 593 337 единици, включително и Celica Supra (1978 - 2002 г.).

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...