Шеф на дизайна на Opel напусна GM, преди да заеме поста си

Main July 31, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8840 views | no comments

Дейв Лайън, новият главен дизайнер на Opel/Vauxhall, напуска дъщерната компания на General Motors Co. по-малко от седмица преди да заеме поста.
Тази сряда той трябваше да замести Марк Адамс, получил ново назначение в Cadillac и Buick, които също са част от General Motors.
Говорител на Opel е заявил днес, че Лайън вече не работи в GM, като не е дал обяснение за напускането му.
Адамс ще заеме новия пост в Детройт, но ще продължи да ръководи дизайна на Opel, докато се намери негов заместник, е споделил представител на компанията пред Automotive News Europe.
43-годишният Лайън се присъедини към GM през 1990 г. и е отговарял за дизайна на Buick и GMC, както и за интериора на автомобилите на компанията за североамериканския пазар.
Преструктурирането в ръководството на Opel е част от амбициозната програма на производителя да завладее по-голям пай от европейския пазар. От 1 септември Opel ще си има нов финансов бос в лицето на Михаел Лохшелер, както и нов шеф на инженерния отдел - Михаел Аблесон.
Лохшелер е кадър на американското подразделение на Volkswagen Group, където също завеждаше финансите.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...