22 евроцента за литър бензин в Афганистан

Main February 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2860 views | no comments

Горивото в Европа може и да поскъпва непрекъснато, но на някои места по света то все още струва жълти стотинки. Колегите ни от международното издание Auto Escape са се постарали да направят изследване, за да класират петте най-евтини за шофиране дестинации. Като цяло цифрите за зимата на 2011 г. сочат солидно повишение навсякъде, но да видим къде нещата изглеждат розови.
Абсолютен рекорд държи Коста Рика, където бензинът струва 0,11 евро за литър. За сметка на това дизелът е малко повече от седем пъти по-скъп там и се „харчи” срещу 0,79 евро за литър. Ако трябва да бъдем честни като средни данни, Афганистан безспорно води всички класации с цени 0,22 евро за литър бензин и 0,13 евро за литър дизел. Представете си само бюджета си за гориво ако сте горд афганистански собственик на Volkswagen XL1.
След това се нареждат Южна Африка, Алжир, Армения и Кипър. За ваше удобство сме приложили цялата класация в PDF файл на френски език.
В него можете да видите, че в съседна Турция дизелът е понижил цената си с 50% през миналата година. Истински рекорд по отношение на процентите държи Венецуела, където цената на дизела е пораснала с цели 1217%.

 
Keywords:   auto escape, bdq, volkswagen
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...