850 коли на Столичния градски транспорт със стикери за толерантност

Main April 16, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2485 views | no comments

850 автомобила на столичния градски транспорт вече пътуват с отличителния знак на кампанията за повече уважение между шофьорите и дават личен пример за толерантност между малките и големите на пътя. Над 60 000 стикера за автомобили с посланието Аз съм толерантен, а ти? ще бъдат разпространени в София и страната чрез частни фирми и организации, както и като вложки във вестници и списания. Стикерите са отличителният знак на националната кампания Малки и големи заедно на пътя, която апелира за повече уважение и повишаване на безопасността по българските пътища.

Инициативата стартира през март по идея на Волво Тръкс под патронажа на Министъра на транспорта, съобщенията и информационните технологии Александър Цветков с подкрепата на КАТ, Столична община, браншови организации на превозвачите и медии. Като част от нея се издава и брошура с полезни съвети към водачите на леки автомобили, камиони, мотоциклети, велосипедисти и пешеходци с фокус върху спецификите на движението на всеки един от тях.

С готовност ще предоставим стикери както за градския транспорт в други големи градове, така и на всички организации, които решат да се включат в инициативата, обясни Александър Санин, Управител на Волво България. Толерантността на пътя и отговорността към човешкия живот е задължение на всеки един от нас. Поставянето на стикер е начин да си напомняме взаимно, че малките жестове на пътя са от голямо значение, но най-важен е личният пример, който даваме в ежедневието, категоричен е той.

В инициативата вече се включиха и редица водещи компании у нас, като разпространиха стикерите за толерантност сред персонала си и ги залепиха на фирмените си автомобили. Сред тях са медии, транспортни фирми, компании в сферата на телекомуникациите и IT услугите. Първите, които се присъединиха, са Мусала Софт, Радио СВ Такси, Топлофикация София и Овергаз.
Кампанията за толерантност Малки и големи заедно на пътя от дни се популяризира и чрез група във Facebook, към която вече са се присъединили близо 300 души. Групата на толерантните шофьори дава полезни съвети за водачи на леки и товарни автомобили и също е начин за заявяване на съпричастност с националната кауза.

Националната кампания Малки и големи заедно на пътя е инициатива на Волво Тръкс, която обединява усилията на широк кръг правителствени, неправителствени организации и лидери на обществено мнение за насърчаване на взаимното уважение между шофьорите на леки и тежкотоварни автомобили в България. Кампанията е подкрепена от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Столична община, Център за градска мобилност, КАТ, ИА Автомобилна администрация, Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, браншови организации и съюзи на превозвачите у нас, медии.

Официалният старт на кампанията бе даден на 18 март 2011 г. заедно с образователна акция на КАТ. Откриването на Мото сезон 2011 г също протече под наслов Малки и големи заедно на пътя, като до края на годината ще бъдат проведени още редица събития в подкрепа на безопасността по българските пътища. Малки и големи заедно на пътя продължава да бъде отворена към всеки, които иска да се включи в идеите на кампанията. Проектът е пряко свързан с глобалната политика на Волво Тръкс за повишаване сигурността на пътя. Безопасността, заедно с качеството и грижата за околната среда, е основна корпоративна ценност на компанията.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...