9-степенен автоматик за Е-класата

Main July 25, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5225 views | no comments

Преди време ZF обяви, че ще има 9-степенен автоматик за Range Rover Evoque, както и за някои модели на Chrysler, Ford и General Motors. Очаква се дори появата и на 10-степенна предавателна кутия.
Ето че европейският Mercedes-Benz E-класа вече се предлага с 9-степенна автоматична трансмисия. От компанията обещават, че тя ще е достъпна за повечето модели от германската марка през следващите години. В момента 9G-TRONIC може да бъде поръчвана изключително с версията E350 BlueTEC. Според Mercedes тя може да се съчетава с модели със задно и 4х4 предаване, както и с хибриди и плъгинхибриди.
По-високият брой предавки и широкият диапазон на предавателни числа подобряват икономията на гориво. Това се постига от понижените обороти. Да речем 3,0-литровият турбодизел E350 BlueTEC развива мощност 248 к.с. при скорост 120 км/ч на девета предавка и 1350 об/мин. Трансмисията се отразява благотворно и на ускоряването от 0 до 100 км/ч, което става вече само за 6,6 сек.
Новата предавателна кутия разполага и с ръчен режим с възможност за прескачане на няколко предавки при ускоряване или намаляване. Сред останалите й предимства се нарежда и ниската й конструктивна маса. Освен това тя заема по-малко място от 7-степенната. При 9-степенната трансмисия инженерите са използвали колкото е възможно по-малко планетарни предавки.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...