ACEA призовава за промяна в търговските преговори

Main March 21, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4680 views | no comments

Eвропейските автомобилни производители призовават Европейската комисия и страните членки да променят подхода си във воденето на търговски преговори. Политиката им ще трябва на първо място да подпомага местното производство, вместо да се отказва от него.
По време на третата европейска бизнес конференция в Брюж, Белгия, президентът на ACEA (Европейската асоциация на автомобилните производители) Серджо Маркионе, шеф на Fiat, изложи съществуващата дилема пред Карел де Гоч, комисаря, отговорен за търговията в Европа.
Автомобилните производители в Стария свят са стресирани от дългосрочните икономически перспективи пред бранша, които предвиждат либерализация на пазарите и намаляване на бариерите за търговия и инвестиции.
„Намираме се в странна ситуация, в която страдаме от липса на гъвкавост и ограничена конкурентоспособност“, заяви Мариконе.
Потенциалните партньори от споразумението за свободна търговия гледат на Европа като на голяма риба за хващане с нейните 500 млн. заможни купувачи. А да речем, индийското правителство пази домашния си пазар и няма индикации, че тази стратегия скоро ще се промени. Необходима е гаранция за равнопоставеност за всички. „Има начин това да стане – всичко започва с премахването на митата и за двете страни и прилагането на асиметрични такси само в специфични случаи“, смята Маркионе.
Безтарифните бариери също трябва да бъдат премахнати. Честната търговия ще изисква мониторинг на домашното законодателство, което несправедливо налага неравнопоставеност между играчите. „Начинът, по който ЕС се споразумява с Южна Корея, е пример за това как не бива да се случват нещата, а при преговорите в сянка, които се водят с Индия и Япония, залогът е още по-висок“, е заключението на ACEA като цяло.


 
Keywords:   fiat
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...