Alfa Spider срещу Mazda MX-5 – само 40% прилика

Main July 30, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4205 views | no comments

Общите компоненти между Alfa Spider и Mazda MX5 ще са само 40%. Над дизайна на дългоочаквания италиански роудстър работи Марко Тенконе, главен „художник“ на Alfa Romeo и Maserati. Помага му екипът от Centro Stile на компанията майка FIAT, както и японско студио. Бъдещият модел ще се придържа към стила на 4C.
Ключовите разлики между италианката и японката ще са ясно видими в челното стъкло, преградата над отсека за двигателя в предната част на каросерията. Окачването отпред и отзад също ще е различно при двата сродни модела. Alfa Spider ще е дълга 4 м и широка 1,7 м, като тя ще е само с няколко сантиметра по-къса от Mazda. Масата й ще е между 1000-1100 кг.
Под капака на италианката очакваме 1,4-литров бензинов турбодвигател, спряган при Alfa Romeo Giulietta в две версии на мощността - 120 и 170 к.с. Твърде вероятно е при роудстера той да е по-мощен и съчетан с 6-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя.
Ще сглобяват новата алфа в Япония. Вероятно през 2015 г. първо ще започнат продажбите на MX5, а от ноември ще лансират и Spider на пазара.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...