Artemis е първият Super-SUV

Main April 23, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7190 views | no comments

Бутиковият британски производител Eterniti Motors разкри на салона в Пекин прототипа за първия си автомобил. Екземплярите, показани на щандаq вече са преминали през тестове, но все още по тях предстоят някои промени.
Artemis е първият Super-SUV, термин, създаден от Eterniti за нов клас автомобили, които изнасят на нови нива лукса, високите показатели и ексклузивността, изисквани от новата заможна китайска клиентела.
Моделът се качва на конвейера от лятото на тази година, като ще се мери с конкурентите от Bentley, Lamborghini и Maserati. Поръчките обаче започват от този момент чрез операторите на Eterniti в Лондон, Хонконг и Тайпей. Първите доставки ще бъдат факт тази есен.
Задната част на автомобила е оформена като лимузина и разполага със 100 мм допълнително пространство за краката и с две регулируеми задни седалки с отопление и вентилация, поставки за напитки, подготовка за iPad и други екстри.
Интериорът залага на ръчната изработка и скъпата фина кожа. Панелите на каросерията са изработени от карбон-композитни материали. Ултранископрофилните гуми са с размер 315/25, а олекотените джанти са 23-инчови.
Двигателят е 4,8-литров V8 с двойно турбо и разполага с макс. мощност от 600 к.с. и макс. въртящ момент от 750 Нм. Ускоряването от 0-100 км/ч става за 4,5 сек, а макс. скорост е 290 км/ч. Екипът от инженери на компанията е ръководен от Аластер Маккуин, разработил навремето серийната версия на Jaguar XJ220.
Цената на Eterniti Artemis е около 210 000 паунда заедно с местните такси. В Китай обаче тя ще е по-специална и там компанията ще предлага пълна гама от поръчкови услуги.
Автомобилът ще ползва пълна гаранция от две години или 100 000 км.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...