Aston Martin – още “топъл” след продажбата, но с два модела в разработка

Main March 26, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 948 views | no comments

Сделката по закупуването на Aston Martin от двeте кувейтски инвестиционни компании Investment Dar и Adeem Investment и официалните лица Дейвид Ричардс и Джон Синдерс може да се превърне в автомобилното икономическо събитие на годината. Въпреки че официалното изявление беше направено преди броени дни, част от бъдещето на марката вече придобива доста ясни очертания.

Първото, което стана ясно е това, че Rapide (на снимката) ще се превърне в реалност, с годишно производство от около 1 500 автомобила. Aston Martin ще стартира производството и на нов суперспортен модел, който ще получи наименованието DBX. Това заяви Улрих Бец, който запази ръководния си пост в легендарната марка.

Според изявлението на Бец, новият автомобил ще разполага с алуминиево- композитно "тяло и дванадесетцилиндров, шестлитров двигател. Очакваната максимална мощност е около 700 конски сили, а предавателната кутия ще бъде шестстепенна механична. DBX ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за под 4 секунди и да развие максимална скорост на движение от над 300 км/ч.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...