Aston Martin разкрива новия V12 Zagato на конкурса Concours d’Eleganza Villa d’Este

Main May 20, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10420 views | no comments

Aston Martin ще представи V12 Zagato на конкурса за дизайн Concours d’Eleganza Villa d’Este на 21 май. Новият модел е създаден по случай 50 години от сътрудничеството между двете марки. Време, през което бяха създадени модели, като DB4GT Zagato, V8 Vantage Zagato, DB7 Zagato.
V12 Zagato използва най-аеродинамичната алуминиева платформа на Aston Martin и се задвижва от 6-литров V12 агрегат, произвеждащ 510 к.с. и 570 Нм. Мощността се предава посредством роботизирана 6-степенна трансмисия. Впечатляващият дизайн е постигнат чрез ръчно изработени алуминеви панели.
Двете компании са планирали две версии на модела – стаднартна за обществени пътища и състезателна, която ще участва в надпреварата „24 часа на Нюрбургринг”. Състезателният вариан ще се отличава от шосейния с по-молкото си тегло, предпазната тръбна рама в интериора, регулируемото окачване и задния спойлер. Според предварителна информация, моделът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 сек.
Любопитно е че шефът на Aston Martin, Улрих Бец ще оправлява единия от общо двата модела, които ще вземат участие на „24 часа на Нюрбургринг”, Именно той заяви, че V12 Zagato ще влезе в серийно производство, като шосейният вариант ще струва около 200 000 паунда.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...