Astra 2.0 CDTI стана още по-икономична

Main April 7, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2630 views | no comments

Opel вече предлага модела Astra 2.0 CDTI (118 кВт/160 к.с.) с екологичното, спомагащо за икономия на гориво оборудване ecoFLEX Technology Package. То включва и функция Start/Stop. Tози пакет оборудване, който се предлага като допълнителна възможност при версията на 2.0 CDTI с 6-степенна механична предавателна кутия, значително снижава разхода на гориво и емисиите на CO2 преди всичко при движение в градски условия - там икономията може да достигне 0,8 литра на 100 километра, което е намаление с 13%.
В комбиниран цикъл на движение системата Start/Stop намалява средното количество на емисиите на CO2 на версията на Astra с пет врати от 129 на 119 грама на километър, a разходът на гориво се снижава от 4,9 на 4,5 литра на 100 километра. Като цяло, Astra съчетава изключителна ефективност и икономичност с висока мощност (118 кВт/160 к.с.) и показатели на въртящия момент (350 Нм). Вариантът Astra Sports Tourer с оборудване ecoFLEX Technology Package се представя не по-малко впечатляващо - неговата средна консумация вече е 4,7 литра дизелово гориво на 100 километра пробег вместо 5,1 литра и отделя в атмосферата 124 грама CO2 на километър вместо досегашните 134 грама.
Новаторската технология за управление на горивния процес CleanTech гарантира изключително чисто горене, съпроводено и с намаляване на шума при работата на двигателя. Тя адаптира постоянно и в реално време впръскването на горивото в съответствие с условията на протичане на горивния процес, постигайки по-тиха и ефективна работа на двигателя. Наред с това използването на лагери с намалено триене за разпределителните валове добавя допълнителен потенциал за икономии при този двигател.
Всички модели с механична предавателна кутия на Astra се предлагат с индикатор за преминаване към по-висока и икономична предавка.
Оборудването ecoFLEX Technology Package при модела Astra 2.0 CDTI се предлага на цена от 300 евро (препоръчана от производителя цена, вкл. ДДС).

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...