Audi изпревари Mercedes-Benz по продажби

Main July 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7650 views | no comments

През първото полугодие на 2011 г. немската компания Audi е продала в световен мащаб 652 950 автомобила при 610 531 от страна на Mercedes-Benz, като по този начин се нарежда на второ място след германските луксозни марки. Лидерската позиция и сега държи BMW с реализирани 689 861 автомобила. За същия период на 2010 г. голямата тройка по обем на продажби изглеждаше така: BMWMercedes-Benz – Audi; а за последния период на тази година BMW и Audi са увеличили продажбите си с 18%, а лекото подразделение на Daimler – само с 10%.
Немските анализитори допускат, че през вторите шест месеца на 2011 г. ръстът на световните автомобилни пазари леко ще намалее, а през 2012 г. е възможен дори и спад. Директорът на Института по проблемите на автомобилната индустрия към Университета Гайслинген-ан-дер-Щайг професор Вили Диц счита, че сред главните рискове през следващата година ще стане опасността от нова рецесия в Америка и жестоките държавни регулации в икономиката на Китай, доколкото именно тези пазари се явяват основни за луксозните марки.

 
Keywords:   Audi, bmw, daimler, mercedes benz
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...