Audi планира поредния луксозен кросоувър

Main November 21, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6680 views | no comments

Дали светът се нуждае от още един луксозен кросоувър? Според Audi отговорът е да. Автомобилният производител от Инголщат съобщи, че е дал зелена светлина на бъдещия кросоувър Q8.
Луксозният модел ще представлява високопроходим джип с дизайн на купе, но с четири врати. Засега няма много информация за него, но според слухове маркетинговият отдел на марката е дал страхотни отзиви за него. Това е причината Audi да планира увеличение на производството му до 25 000 единици годишно.
Върпосният кросоувър вероятно ще се вози на удължена платформа MLB, която ще бъде в основата на следващото поколение Audi Q7, Porsche Cayenne и VW Touareg. Благодарение на алуминиевата архитектура моделът ще тежи с около 300 кг по-малко от сегашния Q7.
Очакванията са инженерите да използват V6 и V8 агрегати, а в по-късен етап ще се появат плъг-ин хибрид и високопроизводителен RS вариант с поне 550 к.с.
Въпреки че е одобрен за производство, Audi Q8 не се очаква да се появи преди 2017 г.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...