Audi Sport quattro II - очакваме го във Франкфурт

Main June 18, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9085 views | no comments

Audi подготвя нов прототип за спортен автомобил. Той ще бъде представен на салона във Франкфурт, който започва през септември, и ще е продължение на идеята, демонстрирана през 2010 г. на изложението в Париж от концепцията Sport quattro. Освен това ще е предвестник на сериен, но бутиков модел, чието производство ще започне през 2014 г.
Новакът ще ползва модифицираната платформа на A5, а дизайнът ще е като на прототипа quattro. Масата на купето и конструкцията, в която широко застъпени ще бъдат алуминият, магнезият и въглеродните влакна, ще тежат около 1,2 т.
Под капака на автомобила ще е монтиран 8-цилиндров двигател с турбокомпресор, 4,0-литров работен обем и макс. мощност 650 к.с. Същият се използва в S-версиите на A6, A7 и A8. Агрегатът ще бъде куплиран със 7-степенна роботизирана предавателна кутия с два съединителя. Ускоряването от място до 100 км/ч става за 3,4 сек.
Очаква се цената на Sport quattro да бъде около 115 хил. евро. Преди време Audi бе на път да се откаже да възроди гамата с това име и вероятно щеше да я замени с кросоувър в стила на Range Rover Evoque.

 
Keywords:   a5, Audi, range rover, sport quattro
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...