BASF придобива китайска компания за катализатори за мотоциклети

Main December 15, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 3032 views | no comments

Компанията разширява потребителската си база от технологии за околната среда, помага за контрола на постоянно нарастващите световни изисквания за нивото на емисиите
BASF съобщи, че е подписала споразумение за придобиването на компания за катализатори за мотоциклети в Китай с цел да задоволи нарастващото търсене на технологии за контрол на емисиите.

BASF Catalysts LLC, филиал, създаден от BASF след придобиването на Engelhard Corporation през 2006 г., ще придобие (REEcat), производител на мотоциклетни катализатори за контрол на емисиите, базиран в Гилин, Китай. Условията на сделката не бяха разкрити. Очаква се транзакцията да приключи в края на второто тримесечие на 2007 г.

Според прогнозите производството на мотоциклети в световен мащаб ще расте с 5% годишно до 2011 г., като се очаква Китай да произведе повече от 40% от всички мотоциклети. През 2008 г. Китай ще приеме наредбите за емисии Euro III, които налагат значително по-ниски нива на емисии от въглеводород, азотни оксиди и въглероден оксид за превозни средства с две колелета. Тези по-строги наредби за чист въздух ще предизвикат по-бърз растеж на системите за емисии, отколкото на целия размер на производството на мотоциклети в световен мащаб.

BASF Catalysts LLC, изцяло притежаван филиал, създаден от BASF Corporation, е водещият в света доставчик на катализатори за околната среда и производствените процеси.

За BASF
BASF е водещата химическа компания в света: The Chemical Company. Портфолиото на BASF включва химикали, пластмаси, специални химикали, продукти за селското стопанство, фини химикали, суров нефт и природен газ. Като надежден партньор на всички индустрии, интелигентните решения и ценните продукти на BASF помагат на потребителите да станат още по-успешни. BASF разработва нови технологии и ги използва, за да създава допълнителни пазарни възможности. Компанията обединява икономическия успех с опазването на околната среда и обществената отговорност, като допринася за по-доброто бъдеще. През 2005 г. BASF има около 95,000 служители и отбелязва продажби на стойност над 42.7 милиарда евро. Акциите на BASF се търгуват на борсите във Франкфурт (BAS), Лондон (BFA), Ню Йорк (BF) и Цюрих (AN). Допълнителна информация за BASF можете да намерите в интернет на адрес www.basf.com

За BASF България
BASF е в България от 1978 г. чрез Интерпред. През 1990 г. компанията основава представителство в София, а през 1994 г. то е регистрирано като ЕООД. BASF предлага в България продукти и решения за различни сектори като земеделие, строителство, фармация, козметика, хранителната индустрия, преработката на плас пластмаси, лако-бояджийската и химическата индустрия. През 2005 г. BASF България отчете продажби на стойност 61 милиона евро или 16% ръст спрямо резултатите за 2004 г. от 52.7 милиона евро.

 
Keywords:   basf, basf catalysts
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...