Bentley с два специални модела за шейхове от Близкия Изток

Main August 11, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 526 views | no comments

Bentley Motors пуска на пазара две уникални специални издания на Continental Flying Spur за Средния Изток. Ще бъдат произведени общо 50 бройки, носещи подпис Arabia.
В момента регионът е сред водещите пазари на луксозната марка и заема 10-процентов дял от общите й продажби, а представителства на Bentley освен в Дубай вече има и в Доха, Аб уДаби, Кувейт, Оман, Джеда, Риад и Ал Кхобар.
Continental Flying Spur Arabia и Continental Flying Spur Speed Arabia притежават всички характеристики на класическите модели от същите серии, ала са с допълнителни нововъдения в интериора и външния дизайн, за да задоволят специфичните нужди на богатата и разглезена арабска клиентела.
На предните си решетки автомобилите ще носят логото „Arabia”. Flying Spur Arabia ще е обзаведен с W-образен 12-цилиндров 6-литров двигател, с който ще постига макс. скорост от 312 км/ч, а от 0 до 100 км/ч ще ускорява за едва 4,9 сек. Версията Speed Arabia ще разчита на мотор с макс. мощност 600 к.с. и въртящ момент от 750 Нм. С него максималната скорост е 322 км/ч, а ускоряването от 0 до 100 км/ч става за 4,8 сек.
И двата модела ще бъдат с уникални джанти, като за Continental Flying Spur Arabia те ще са 14-лъчеви алуминиево-диамантени, които позволяват възможно най-добрия въздушен поток към спирачните дискове. Continental Flying Spur Speed Arabia ще е с блестящи сребърни 10-лъчеви 20-инчови, съвместими с керамично-карбонови спирачки, предлагани като опция.
Шейховете ще сядат в специални вентилирани седалки. Те ще разполагат с маси за пикник на гърба на предните места, сгъваеми тоалетки, хромирани прагове на вратите и пухкави килимчета. Дори и капакът на резервоара е проектиран като истинско бижу от лъскав хром с прословутия символ на марката под формата на стилизирано “B”. За повече сигурност резервния ключ за служебния шофьор не дава достъп до жабката и до багажника. Не липсват и луксозните глезотийки, които са стандартни при този клас автомобили – адаптивен круиз-контрол, камера за обратно виждане, iPod-интерфейс, индивидуални слушалки за предните и задните седалки.
Засега в официалната информация на компанията не коментират цените за арабските модели.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...