BLUETEC инициативата на Mercedes- Benz и в Европа

Main August 13, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 781 views | no comments

Създателите на BLUETEC технологията- Mercedes- Benz, ще направят още една решителна стъпка в интегрирането й, с представянето на версията E 300 BLUETEC на европейския пазар.

Подсигурени от успешното представяне, което записа технологията при представянеито си на американския пазар през есента на миналата година, Mercedes- Benz представят на европейския пазар автомобил, който предлага изключително ефективна и екологична работа, отговаряща на стандарта Euro 5. В същото време не са жертвани нито динамиката на представянето на пътя, нито горивната икономичност. Euro 5 засяга всички нови автомобили, които ще се продават в Европа от 01.01.2011 година.

E 300 BLUETEC е разработен на базата на доказалата се многократно CDI дизелова технология. Трилитровият, V-образен, шестцилиндров двигател на автомобила предлага максимална мощност от 155 кВт или 211 конски сили и максимален въртящ момент от 540 Нм. Колата ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 7.2 секунди и да развие максимална мощност от 244 км/ч. В същото време, по предварителни данни, Mercedes- Benz E 300 BLUETEC ще се нуждае от само 7.3 литра гориво за изминаването на 100 километра.

* На снимката Mercedes E 320 BLUETEC

 
Keywords:   bluetec, e 300, mercedes benz
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...