BMW е марката с най-голяма стойност за 2012 г.

Main May 22, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 11770 views | no comments

Стойността на една автомобилна марка зависи от много фактори и не може да бъде измерена точно. Въпреки това, ако даден потребител е склонен да плати повече за една марка, отколкото за друга, то това се оказва жизнено важен показател, влияещ пряко на тази стойност.
Това явление е най-очевидно в автомобилната индустрия. Възприятието на клиентите за дадена марка е от решаващ фактор, особено когато става въпрос за покупка на нов автомобил.
Един от най-добрите показатели за това колко е ценна една марка е годишното глобално проучване BrandZ Top 100, което се провежда от световноизвестната фирма за маркетингови проучвания Millward Brown.
При автомобилните производители BMW успя да се върне на върха в тазгодишната класация, след като през миналата бе изпреварен от Toyota. Според резултатите стойността на BMW е нараснала с 10% през последните 12 месеца и е достигнала сума от 24, 62 млрд. долара, докато Toyota отбеляза спад с 10% или 21,78 млрд. долара.
Изследователи отбелязват, че причината за това е затруднената глобализация на доставките на японските автомобили, дължащи се на наводненията и ядрената авария на Фукушима в Япония и наводненията в Тайланд през миналата година.
В същото време луксозни марки като Audi, BMW и Mercedes се възползвали от засилващото се търсене в Китай. Страната в момента е най-големият пазар за нови автомобили в света.
Интересно е, че въпреки силните позиции на GM като автомобилен производител №1 в света по отношение на продажби, нито една негова марка не е в топ 10.
Що се отнася до най-ценната марка в света, титлата отива в Apple, където стойността е нараснала с 19% през последната година до 183 млрд. долара.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...