BMW е най-устойчивият производител, твърди Dow Jones Sustainability Index

Main September 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4990 views | no comments

За седма поредна година BMW Group e лидер в устойчивото развитие за автомобилния сектор според престижната класация Dow Jones Sustainability Index. Така BMW остава
единствената автомобилостроителна компания, която без прекъсване присъства и оглавява индекса, създаден през 1999 година.
За BMW Group устойчивото развитие е неразривна съставна част от стратегията на компанията. Още през 1973 година в BMW Group за първи път е назначен мениджър, отговарящ за опазване на околната среда – първият в цялата автомобилна индустрия. Оттогава компанията систематично разширява усилията за постигане на устойчиво развитие. През 2009 година устойчивото стопанско управление бе поставено като стартегическа цел за целия концерн. Днес бордът по устойчиво развитие, съставен от всички членове на управителния съвет, поставя стратегическите насоки в комбинация с поставените цели, като по този начин подготвя реализирането им в съответните области.
SAM Group анализира икономическото развитие, екологичните практики и социалната ангажираност на около 2500 компании и избира най-добрата във всеки отрасъл за Индекс за устойчиво развитие на Dow Jones Indexes. Общите критерии за оценка за устойчиво развитие и начинът, по който се третират специфични за всяка индустрия въпроси, като например климатичните промени са определящи при оценяването.
Индексът за устойчиво развитие на Dow Jones е първият глобален индекс публикуван ежегодно от базираната в Цюрих SAM Group в сътрудничество с Dow Jones Indexes и STOXX Limited.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...