BMW Клуб България спонсорира млади картингисти

Main May 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1880 views | no comments

BMW Клуб България започна благородна инициатива, целяща да открие и поощри новите таланти на страната в моторните спортове. Ще бъдат подпомогнати трима участници, които ще се включат във всички кръгове на националния картинг шампионат в клас Rotax Max.
Инициативата ще предостави възможност на млади таланти в областта на моторните спортове, които нямат финансова възможност да се състезават на професионално ниво. Всеки младеж на възраст от 14 до 17 години и максимално тегло 75 кг , който не се занимава професионално с картинг спорт, имаше възможност да вземе участие в предварителните квалификации, за да стане един от тримата пилоти на BMW Клуб България. Както всички знаем, повечето величия в световния моторен спорт са направили първите си стъпки на картинг пистата.
На 9 и 10 април 2011 година на картинг писта „Хасково” се проведоха квалификационни серии за избиране на 10 пилота с най-добри времена. На последващ етап те бяха поканени на допълнителен двудневен тест, който се проведе със състезателни картове, с които впоследствие най-добрите трима участника ще се състезават в националния шампионат през 2011 година. След втория етап на квалификациите станаха ясни имената на тримата пилоти с най-добри времена на трасето. Това са Борис Малинов, Николай Атанасов и Александър Геговски. И тримата са от Пловдив и вече са част от отбора на BMW Клуб България.
„Решихме да направим нещо за младите таланти на България. И то няма да бъде само за един сезон. На победителите в квалификациите осигуряваме всичко необходимо за участие в шампионата. Тримата ще бъдат в един клас, защото е по-добре от логистична гледна точка. А и нали отборите от Формула 1 си имат по трима пилота - първи, втори и резервен. Състезателят с най-предно класиране в края на шампионата ще остане в програмата ни и за следващата година, а за другите две места ще има нови квалификации“, сподели за F1 Racing Росен Коларов, член на УС на BMW Клуб България.
и F1 Racing България

 
Keywords:   bmw, rotax max
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...