BMW М3 със start-stop и Competition Package - За седана, купето и кабриолета

Main February 14, 2010 | RS-Auto.bg A- A+ 672 views | no comments

От BMW извършиха промени по всички варианти на M3, включително Coupe, Sedan и Convertible. Измененията са по-малко в сравнение с тези, направени по наскоро пуснатите в продажба 3-Series BMW Coupe и Convertible.

И трите версии на М3 са снабдени с автоматичната функция Auto Start Stop, която функционира като изключва двигателя и го стартира безшумно при натискане на педала на съединителя. Благодарение на тази технология разходът на гориво спада, като същото важи и за количеството на отделените емисии на СО2. Вариантите Coupe и Convertible получават нови задни LED светлини, както и допълнителен пакет Competition, с помощта на който се оптимизира управлението им.

Със системата Auto Start Stop са снабдени както версиите на модела, оборудвани с шестстепенна ръчна трансмисия, така и вариантите му с трансмисия с двоен съединител и технология Drivelogic, която позволява на водача да избира серия настройки за скорост при предавките, както и между напълно автоматичен или ръчен режим.

От BMW твърдят, че благодарение на системата start-stop разходът на гориво намалява с 8 %, а количеството на отделените вредни емисии се редуцира с 24 г/км.

Така например от немската компания заявиха, че вариантите на M3 Coupe и Sedan, оборудвани със седемстепенна трансмисия М с двоен съединител, имат разход на гориво 11.2 л/100 км, докато тези с шестстепенна ръчна - 12.4 л /100 км.

Разходът на гориво на BMW M3 Convertible е намален на 11.3 л/100 км (при варианта му с трансмисия с двоен съединител) и на 12.7 л/100 км (при варианта му с шестстепенна ръчна трансмисия. За онези, за които това не е достатъчно, от компанията предлагат и пакета Competition, както и нови аксесоари за Coupe и Sedan.

Пакетът Competition включва окачване, което намалява клиренса на модела с 10 мм, както и олекотени лети джанти. Една от промените при Competition е и наличието на режима Sport за "електронния контрол на амортисьорите" (EDC).Към това от компанията предлагат още преден и заден спойлер.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...