BMW представи първите в света 4-цилиндрови двигатели с технология TwinPower Turbo

Main January 19, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2001 views | no comments

BMW Group представя първия в света четирицилиндров бензинов двигател с технологията TwinPower Turbo. Новият агрегат е поредният иновативен елемент от стратегията BMW EfficientDynamics за повишаване на ефективността на автомобилите на марката. За въвеждането на пазара на новия двигател BMW Group избра модела X1.
Новото BMW X1 xDrive28i е първият модел, който се задвижва от новото поколение четирицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, директно впръскване High Precision Injection, свръхпълнене на принципа Twin-Scroll, променливо задвижване на разпределителните валове, двоен VANOS и променливо газоразпределение VALVETRONIC.
Агрегатът е с работен обем 1997 куб. см и мощност 245 к.с. при 5000 об/мин. Мощност, с каквато могат да се похвалят атмосферни двигатели с по-голям брой цилиндри и значително по-голям работен обем. В сравнение със сходния като мощност шестцилиндров мотор новият агрегат е по-компактен и лек благодарение на изцяло алуминиевия цилиндров блок и заимстваната от моторните спортове Bedplate-конструкция. Това оказва непосредствено въздействие върху ефективността, а благодарение на намаленото тегло върху предната ос – и на пъргавината на BMW X1 xDrive28i.
По отношение на еластичността новият двигател също превъзхожда монтираните доскоро атмосферни агрегати. Максималният му въртящ момент достига 350 Нм и е на разположение още от 1250 об./мин. По този начин се постигат особено спонтанни реакции. Още малко над оборотите на празен ход новият двигател осигурява възхитително темпераментно разгръщане на мощността, която равномерно нараства до режимите на по-високо натоварване. Ускоряването от 0 до 100 км/ч отнема 6,1 секунди и 6,5 секунди с автоматична трансмисия, което е съответно с 0,7 секунди и 0,3 секунди по-бързо в сравнение с предшественика, оборудван с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Максималната скорост на новото BMW X1 xDrive28i е 240 км/ч.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...