BMW представи i8 Spyder

Main April 2, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5495 views | no comments

BMW офицално представи i8 Spyder Concept. Откритата версия на миналогодишното купе е със скъсена колесна база, фаровете са лазерни, предният капак е полупрозрачен, а предноо стъкло пердлага екстравагантен дизайн и вграден спойлер. Отзад се открояват заден дифузьор, триизмерни въздуховоди и U-образни задни светлини.
Кабината е обзаведена с кожена тапицерия, декоративни елементи от въглеродни влакна и акценти в черен пиано лак. Интериорът предлага също цифров инструментален блок и триизмерен дисплей IDRIVE.
Концепцията се задвижва от Plug-In хибридна система, разполагаща с електромотор, генериращ мощност от 129 к.с. и 3-цилиндров бензинов агегат с 220 к.с. Електрическият мотор задвижва предните колела, докато бензиновият отговаря за задните. С тази настройка, общата мощност от 349 кс. и въртящ момент от 550 Нм се предават на четирите колела. Това позволява на роудстъра да ускори от 0 до 100 км/ч за 5 сек, преди да достигне максималната скорост от 250 км/ч.
Благодарение на литиево-йонните батерии концепцията може да измине до 30 км само на електричество. Това допринася за комбиниран разход на гориво от само 3л/100 км.

 
Keywords:   bmw, spyder
 

Images Gallery


 

Bugatti и SUV? Bugatti и SUV?
April 2, 2012
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...