BMW Group върви към нова ера в електрическата мобилност

Main October 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4780 views | no comments

BMW Group представи стратегията си за създаването на качествено нова среда и разбиране за електрическата мобилност по време на конференцията “Електрическите превозни средства като фактор за развитие на градската среда”, която се проведе в София днес. Концепцията на компанията се основава на холистичен подход и включва разработването и въвеждането на пазара на електрически автомобили с автентична архитектура.
По време на конференцията г-н Алеш Хоферек, мениджър следпродажбено обслужване на BMW Group България, представи резултати от тестовете на MINI E, както и следващия пилотен проект на компанията BMW Active E. Данните, получени от тестовете в реални условия, помагат да бъдат индетифицирани възможностите и предизвикателствата пред електрическата мобилност като нужда от обществена инфраструктура за зареждане, възможни доставчици за електроенергия, автономност на джижението и др.
BMW Group ще въведе на пазара своя изцяло електрически автомобил BMWi 3 през 2013 г. С напълно електрическо задвижване и приблизително 160 км автономност BMW i3 е специално разработен за придвижване в града и всекидневно пътуване на кратки разстояния. Този автомобил поставя началото на масовото производство на автомобили, чиято каросерия до голяма степен е изработена от карбон.
Важна роля в развойния процес за създаването на автомобили с електрическо задвижване в BMW Group имат два пилотни проекта, свързани с тестове в реални условия.
Флотата от 1000 електрически автомобили BMW ActiveЕ, произведени във фабриката на BMW в Лайпциг, вече функционира в Германия, САЩ и Япония, за да предостави още по-задълбочен поглед върху особеностите на електрическата мобилност. Това е вторият пилотен проект на BMW Group, по пътя към устойчива мобилност без вредни емисии, след тестовете с MINI E.
MINI E е електрически автомобил, създаден на базата на MINI Cooper S. Над 600 MINI E изминаха над 15 млн. км по време на тестовете в реални условия, които се провеждат от 2008 г. в Ню Йорк, Мюнхен, Берлин, Лондон, Париж, Токио и Пекин. Данните от тях показват, че за над 90% от потребителите автономността, предоставяна от електрическите автомобили, е напълно достатъчна.
BMW Group вярва, че електрическата мобилност има огромен потенциал. Постигането на устойчива индивидуална мобилност без вредни емисии е важна част от широкообхватната стратегия на компанията за постигане на висока ефективност BMW EfficientDynamics.

 
Keywords:   bmw, bmw group
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...