BMW Group е лидер в областта на устойчивото развитие

Main February 28, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 10420 views | no comments

BMW Group за пореден път е лидер в областта на устойчивото развитие сред компаниите в списъка на DAX. Това показват резултатите от междусекторно проучване, проведено от международната рейтингова агенция за устойчивост Sustainalytics. BMW Group печели 83 от максималните 100 точки, като така затвърждава статута си на лидер от 2009 г. и подобрява постигнатия резултат с почти девет точки.
Баварският автомобилен производител е носител на редица важни награди за ангажимента си към устойчивото развитие. През 2011 г. компанията бе обявена за най-устойчивия автомобилен производител според Индекса за устойчивост на Дау Джоунс за седма поредна година. В последните десет години BMW Group е листвана в FTSE4Good, един от най-важните индекси на устойчиви предприятия. През 2011 г. BMW Group също се класира на първо място сред всички производители на автомобили в CDP класацията Global 500.
Проучването на Sustainalytics се провежда веднъж на всеки две години и се смята за едно от най-задълбочените изследвания по рода си. То оценява следните три области: околна среда, социална отговорност и управление. Дейността на всяка компания се оценява по над 80 критерия, които варират от социалните стандарти по цялата верига на доставки до екологичните аспекти на производството. Критериите се претеглят в съответствие с промишлено-специфични фактори.

 
Keywords:   bmw, bmw group, dax, global 500
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...