BMW M GmbH представя най-бързия в света пикап BMW M3

Main April 4, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2050 views | no comments

Източник: www.bmw.bg

На 1 април 2011 г. бе световната премиера на най-новия модел на BMW M: най-бързият в света Пикап BMW M3. Това е четвъртата модификация M3 след BMW M3 Купе, BMW M3 Кабриолет и BMW M3 Седан. BMW M3 Пикап е оборудвано със задвижване и окачване от M ГмбХ. Двигателят е V8 с повишена мощност 309 кВт/ 420 к.с. Пътническата кабина е с отваряем Targa покрив, а щедрото товарното пространство позволява пренасянето на 450 кг. Новият модел е преминал през интензивни тестове на северната дъга на Нюрбург ринг и от 1 април пренася характеристиките на BMW M в напълно нов сегмент, като за първи път съчетава спортното шофиране типично за автомобилите мечта и практичността.

BMW M3 Пикап е лесно разпознаваемо като представител на М семейството с атрактивен дизайн, отлични аеродинамични характеристики и специално адаптирано окачване. Тестовете в Аеродинамичния тунел полазват коефициент на въздушно съпротивление идентичен с този на M3 Купе. Нещо повече BMW M3 Пикап демонстрира динамичен потенциал с максимална скорост постигната по време на изпитанията 300 км/ч.

Собственото тегло на този необикновен автомобил е с 50 кг. по-ниско от това на BMW M3 Кабриолет, а при свален покрив със 70 кг. Това прави центърът на тежестта по-нисък и допринася за още по-динамично управление.

Функционалните характеристики на BMW M3 Пикап са впечатляващи. Товарното отделение е с товароносимост 450 кг. и позволява пренасянето на товар с размерите на 20 стандартни 46-инчови чанти за голф. Нещо повече това е първият М автомобил оборудван с теглич за товарно ремарке.

Въпреки големия си потенциал BMW M3 Пикап няма да бъде въведен в серийно производство. Моделът е произведен в един единствен екземпляр, демонстриращ визията на BMW за товарен автомобил-мечта, придаващ съвсем нов смисъл на това понятие.

 
Keywords:   bg, bmw, bmw m3, targa
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...