Brooklands - едно неустоимо предложения от Bentley

Main March 16, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2437 views | no comments

Brooklands - новият модел на Bentley е забележителна кола, която бележи грандиозното завръщане на фирмата към пазарния сегмент на луксозните купета. За пореден път се потвърждава репутацията на фирмата като създател на ексклузивни автомобили. Това е типично Bentley - стилно, 4-местно, невероятно купе, изпълнено съобразно британската представа за лукс и зверско поведение на пътя.
Спортните модели на компанията водят началото си от легендарния модел Crewe, задвижван от V8-двигател. На новия Brooklands пък се слага най-мощният V8, който фирмата някога е правела –цели 530 к.с. Двойно форсираният 6.75-литров двигател има и забележителния въртящ момент от 1050 Nm.
Всеки екземпляр от Brooklands ще бъде изцяло ръчно изработен. Така ще се съчетаят традиционните техники за изработване на кресла, впечтляващи умения за обработка на дърво и изкусната обработка на естествена кожа, която ще покрива почти всичко в новото купе. И за да се осигури вечна и неумираща слава на модела, серията ще бъде ограничена до 550 бройки - вероятно всяка една уникат. Производството ще започне в началото на 2008г.


Екстериор – класически британски пропорции

Новият Brooklands силно се влияе от линията на Bentley, като дизайнът му определено е осъвременен. Удълженият силует, с късо изнасяне пред предния мост и удължената задна част правят дизайна перфктен. Сниженият покрив, силно наклонените предно и задно стъкло и страничните стъкла без греда създават неповторимото усещане за устрем и подсказват за огромната мощност на много пъргава машина.
Независимо, че серията ще бъде силно ограничена, фирмата не е пестила от материали, технологии и класически техники за изработка. Седалките са си истински кресла, изпълнени в спортен вариант. И за да е пълна картинката, трябва да се подчертае, че носят чертите на класическия британски лукс във всяко отношение.
Въвеждането на стандартни 20-инчови гуми подчертава усещането за изключително стабилна, здрава и динамична машина, която утвърждава мястото на Bentley като водеща фирма на световния пазар на свръх-луксозни возила.


Интериор – класическа ръчна изработка и уникален спортен дух
Всеизвестно е, че във всяко Bentley се вкарва огромно количество ръчен труд и неограничен обем естествени материали от най-високо качество. Това означава, че за да задоволи желанията на своите клиенти Bentley предлага изключително богат избор на кожа, дърво, цветове и десени на подовите настилки и цветове на коланите.
Концепцията за 4-места, съчетана с уникалните седалки, придава на интериора на Brooklands спортен дух, който се допълва от алуминиевите педали и още редица дребни детайли. Покривът приляга толкова плътно към предното стъкло и независимо, че е цялостно изработен (само един детайл) човек трудно би могъл да се досети, че е подвижен.
Ако сравним новия модел с Bentley Continental R, ще видим, че купето на Brookland е по-широко, както в предната, така и в задната част (като забележете, в задната част е с цели 10 %). Тази широчина, съчетана с постигнатия максимален обем вътре в самата кола позволява на 4 възрастни да се разположат повече от удобно. Всяка седалка в купето има самостоятелно управление и гаратнтира постигане на максимално удобство по време на движение. Двете задни седалки се разделят от нова козола, в която е организирано и пространство за съхранение на дребни предмети и държачи за чаши.

Двигател – най-мощият V8 за Bentley
Под стилния вид се крие един истински звяр. Да, става въпрос за най-мощния V8 двигател, който някога е монтиран на Bentley. Двигателят има мощност 530 к.с. и забележете, максимален въртящ момент 1050 Nm (тава е най-високата стойност за сериен V8 двигател). Въпреки, че тестовете и програмите за разработване на колата все още не са приключили, можем да кажем, че това ще бъде супер кола с уникално ускорение.

Едно истинско Bentley

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...